Berusaha Mencari kebahagiaan..jangan Cuba untuk berhenti!!!

Rabu, 31 Oktober 2012

Beli Handkerchief/saputangan

Rabu lepas...deal ngn mak, akak ida dan abg ipar untuk bawak ku ke Chowkit...
nak beli sapu tangan.. nk D.I.Y untuk doorgift tetamu nanti...
ambik cuti semata2 untuk beli nih jer..huh....

jadi sampi lah chowkit road yang boleh buat kita tergoda dengan harga buah-buahan yang segar2 dan MURAH! sempat lah rembat buah delima 4= RM10.. kalau kat putrajaya sebiji RM5.00..mahai... beli buah cempedak sekilo RM 6.00.. sedap..ngee... Beli tudung 3 layer dgn harga RM30...waaaa... suka!

dan taraaaa.....




 nih lah kedai aku beli sapu tangan... mula2 g kedai cina yang selang 2 3 buah dari kedai nih..punya kedekut nak tawar..aishhh..tawar bole tapi tak capai apa yang budget poket nih..heheh.... jadi kak ida n abg hamzah g survey kdai nih... dia call kata harga murah lagi depa bagi..aku n mak g la kdai nih..deal punya deal... kami ambik 2000pcs... harga sehelai RM0.30.okelah kut... sbb ad blogger lain dapat RM0.40..heheheeee....
abg hamzah +) mekasih banyak ! tepi tuh kak ida..dia tak bawak apa2..hahha

abg hamzah angkut 2 paket beso..dan aku angkat seplastik besar..berat weiii... dah lah parkg jauh..tp angkut punya angkut sempat jugak lah suping buah n tudung tuh...hehehe...

Terima kasih sangat2 kat mak.kak ida,abg hamzah sbb layan kan perangai aku nih..dan paling penting diorang memberi sokongan... Bukan duit tapi tenaga dan moral....

malam tuh pas maghrib...aku n mak mula lah try sikit2..sbb nak match kan kaler..dan ini hasil nya.... =)




warna warni.. amanda cakap..usu buat kuih ker..nak jual? apa ingat semua bnde acu nak jual ker??? =.='


pertengahan bulan November akan start buat nih =) harap di permudahkan..amin....

P/s: kaler kan Doily paper kne KIV dlu sbb takut warna kertas tuh pudar buat awal2....

Bercuti Di Universal studio singapore part II


Yang nih kupon makan..dapat free dari travel agent..jadi tak payah nak pening2 pk wit makan lunch...kami makan nasi beriani...sebab kat sana banyak plak gerai cina nyer..cam was2 jadi ambik nasi beriani ayam..

baik!! tips kalau nak ke sana....

1. Jgn nk ngade pkai heels bagai..kasut flat suda... penat weii nak jalan nanti....
2. Spek mata hitam...bagi yang tak tahan panas n silau cam aku...
3. Minyak cap kapak mana lah tahu sakit kepala denyut2 kan...
4. Panadol.. true story, migrine sebentar sblm nk masuk kat shrek..sib baik prema ada ubat
5. air mineral ! harus..kat sana mahal.. air mineral hotel tuh hambik simpan dalam beg.. =)
6. Tisu..lap2 peluh..hehe
7.  Toilet depa tak ada air...jadi agak tak selesa bukan..jadi pandai2 lah cari botol kosong =)hehehe
8. kamera...wajib bawak...
9. sampai2 ambik plan..rancang nak tgk mana dulu...
10. memang nampak murah bila nak membeli tapi bila dah balik umah, convert harga.. kaya u beli magnet Fringe dengan harga RM32?? (tp kenangan paling bharga kan)
11. bergambar lah sepuas hati uolllsss.. =)
12. Jgn lupa beli baju I <3 USS....hehehe


Jumaat, 19 Oktober 2012

Bercuti Di Universal studio singapore part 1

Pergi bercuti nih, pada bulan 8,9 dan 10 september 2012.
aku g dengan mmber opis..ekin..prema...kitaorang ikut pakej travel agent...
dan last minute lak..mak n aiman (ank sedare aku nk juin) ..hehehehe..tak ada percutian bujang lah sangat...tp yang besh mak membebaskan aku uatlah apa2 ngn mmber2 awak..yeakk..luv2 lah mak! hehe....
Dengan RM500 seorang!

1st day

sampai kat hotel JB..rest..dan malam tuh akan ada makan malam..pastuh kitorang jalan2 kat downtown kat JB..dan paling mengejutkan..barang2 kat sana gila mahal..baju2 dress kat sini semua diorang naik harga...pereghhh orang JB nih kaya2 gamaknye...hehehe

2nd day

pas bekpes..berkumpul dan ambil masa jugak lah nak masuk Singapore..dan ak n the geng bole tertido lah jugak..hehe...
 sampai sana lebih kurang kul 11 sbb kne lalui jalan y sangat berhalang dari imegresen singapore yang panjanggggg berbaris..ponat !

jadi jum layan pic kat uss eak =) sila2

sampai2 kitorg jumpa nih dulu..muka dia nih kan memang menakutkan..heheh..kitorg sempat ambik pic sbb lepas tuh dia nak rest dah..suka !

keta nih memang dia letak kat tepi jln jdi kalu korang nak ambik pic di sila kan.. free...hehe..ada keta pulis tp ramai nao orang kat situ..huhu

peneman sepanjang di situ

ini memang gila..tabikk lah sapa naik..sye tak naik sbb takut...hehe..ekin..prema..syafiQah(kazen) naik..

datang sini jgn ngade2 tak nak masuk sini..masuk..memang gempak...walaupun kne beratur 1jam 30 minit untuk masuk..memang penatttt..berdiri..




zon..dreaming ala2 princess sini! hehehe..shrek ada kat dalam.. Shrek besh..!!

haaa.. yang nih masuk untuk kanak2 hiburkan jiwa..permainan y x xtrem...hehehe

Sumpah seram n mental kalau masuk nih...perghh..lepas masuk nih memang kebas tangan..rasa tak mengalir darah...huhuhu

Sebelum nak masuk nih kne simpan barang dalam locker.. berbayar okeyyy....dengan 4 4 orang nih..bijak pandai masuk kan semua beg tanpa ambik wit dalam beg tuh..bila nak bukk locker..eh nak bayar guna apa??? sib baik lah terdengar orang cakap bahasa malaysia..then dia tolong byr kan dulu..mekasih abg =)

tamat part 1..nanti kita bagi tips untuk part 2 eak..hehhe..enjoyyy =)






habis exem..Fokus Preparation

Yeahhh..smlm dah abis exem untuk subj  record management... jadi berakhir lah part 3..harap semua subj lulus dengan cemerlang lah eak.. =)

Cuti sem yang dalam sebulan lebih nih akan digunakan untuk membuat persiapan "Luv2 day" tuh nanti....perancangan yang paling terdekat adalah:

1.   Mewarnakan Doily Paper
2.   Beli handkerchief
3.   Kursus Kahwin (3&4 November 2012)
5.   D.I.Y handkerchief
6.   Survey Bahulu
7.   Survey Pelamin

=) masa yang ada nih kne digunakan sebaik2 nya..untuk mengelakkan stress dengan preparation,study dan akhir nye nagis dan kata "Rasa tak nak kahwin jer,penat, Semua kita yang kena uruskan!! "....huhuhu...kebanyakan bakal2 pengantin selalu cakap cmtuh... sbb terlalu stress dengan persediaan dan paling penting masalah kewangan... Bila2 di congak dan buat list..masalah kewangan akan menjadi punca besar..

Alhamdulilah lah sangat2 sbb dapat bonus sebulan gaji..mean rezekilah kan...
gaji nanti dapat bulan 12 dan bulan 1..elok sangat lah tuh..hehehe...

yang pasti minggu depan kita akan warnakan doily !! =)

Khamis, 11 Oktober 2012

D.I.Y Dolly Paper part 1


okeh kat sini lah saya beli Dolly paper dan pewrna makanan untuk kita warna kan Dolly paper nih untuk meng hantik kan lagi paper brown beg tuh...

jadi proses untuk mewarnakan tuh akan di lakukan pada hujung bulan ni..hehehe..kenapa? sebab time tuh cuti..cuti raya haji ! hehe..adalah masa kat umah bentong, buat sikit2..lagipun time tuh dah abis exem...

Rm14.40 = 1000pcs...
kaler putih... jadi nanti saya akan warna kan jadi kaler purple dan oren dengan menggunakan:










































turun lagi :P

































Taraaa........


Pewarna makanan...  beli 2 kaler jadi RM3.00
tak sabar nak tgk hasil nye nanti...jadi kita tggu ujung bulan nih lah eak... =)



Note : hari2 doa agar persiapan dan apa yang dirancang menjadi dan berjalan dengan baik...saya tahu akan ada dugaan dalam persiapan ini...cuma berharap saya akan kuat dan tenang sahaja... =)

Isnin, 8 Oktober 2012

Warna tema

5 bulan lagi...

masa untuk tentu kan tema.. jadi ada 2 majlis nanti... 1 majlis akad nikah... 1 lagi majlis sanding...

entry nih untuk majlis sanding...kaler nyer ialah.. Purple + Orange..pelikss?? okeh tgk pic semu nih : )))




Munge tangan..hantik !

Dedayang a.k.a flawer gegurl.. kaler baju flawer gegurl tuh saya suka !

hantikk... pastuh y bahagian atas tambah ngn kain mak beli dari bandung..simple je..
(na uat ala2 moden sbb kat umh en tunang dah pkai songket) tp mak cm x izin jer..hehehe

Ya ampunn... cantik nya awakkk !! suke Riben...suka awakkkk...mana nak cari nih !!..
majlis nih nak kaler segar + meriah sbb nk nampk cantik dalam gambar n tak burin bila tgk berulang kali dalam album nanti... kaler shweet2 nanti kat majlis nikah eak..hehehe...

kaler purple adalah fav en tunang... jadi saya ambik kaler tuh untuk majlis di Bentong.... Kaler fav saya warna hijau..dan dia ambil kaler tuh untuk majlis dia di Putrajaya.... =)

okies ! nih tema nya... bila cakap ngn orang lain pasal kaler nih semua cam kerut dahi..aihhh...
skunk tgk dan senyum walaupun tak suka ! kena senyum jugak!!! hahahaha





note: en tunang mula2 bagi tahu kaler nih dia kerut dahi jugak..dia cakap cm india(kel**g) sampai hati..huh... ala tau dia stalker gak blog nih..haha.. skunk tau dah combinasi warna yang hantik dan penuh semangat !